Rättvikskrögaren Magnus Ollas berättar om hur han anpassat restaurangen till coronarekommentadionerna. Foto: SVT

Så har krögaren Magnus anpassat sin restaurang till riktlinjerna i coronatider

Uppdaterad
Publicerad

Magnus Ollas är restaurangägare i Rättvik. Han ser färre gäster än vanlig och restaurangen har anpassats för att man ska kunna följa rekommendationerna och hålla avstånd.

Magnus Ollas restaurang i Rättvik som vi besöker har möblerats om och anpassats på olika sätt för att gästerna och personalen lättare ska kunna följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Inom kort ska också uteserveringen anpassas och möbleras så att bland annat avstånden mellan borden ökas. Magnus berättar att han märkt en stor förändring i gästernas vanor.

– Man plockar med hem och man går inte ut på restaurang generellt, säger han.

I klippet berättar Magnus om hur restaurangen anpassats och om känslorna inför situationen, den kraftiga minskningen av gäster och framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet