Så ska Skidspelen i Falun räddas – ”Vi har en plan B”

Uppdaterad
Publicerad

Med bara två och en halv vecka kvar till Skidspelen på Lugnet i Falun sprider sig oron för att världscuptävlingarna i längdskidor ska kunna genomföras. Men utan möjlighet att producera egen snö utan minusgrader finns nu planer för hur snö ska kunna flyttas från annat håll.

Under tisdagen meddelade organisationen bakom draghunds-EM som ska arrangeras 20-23 februari att man flyttar tävlingarna från Lugnet i Falun på grund av snöbristen.

Organisationen bakom Svenska Skidspelen som arrangeras 8-9 februari står dock fortfarande fast vid att tävlingarna ska köras som planerat.

– Vi fortsätter vår planering med det vi kan påverka. Vi planerar att genomföra tävlingarna enligt plan, säger Ulrika Back Eriksson, vd för Svenska Skidspelen.

Kortare banor

Men hon berättar också att det kan bli fråga om att korta ner banorna. Under den kommande helgen, den 26:e januari, kommer Internationella Skidförbundet, FIS, att fatta beslut om det.

– De gör en inspektion av snön på Lugnet och utifrån det tar de beslut kring om man ska korta ner bansträckningen eller om man ändra något av loppen så det blir ett kortare lopp istället, berättar Ulrika Back Eriksson.

I klippet berättar vd för Svenska Skidspelen och anläggningsansvarig på Lugnet mer om hur man tänkt lösa problemen med för lite snö inför tävlingarna – ”Vi har en plan B”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer