Foto: Anders Hansson/SVT

Säljer lägenheter för att kunna bygga nytt

Uppdaterad
Publicerad

Det kommunala fastighetsbolaget Kopparstaden i Falun säljer 454 lägenheter i Bojsenburg för att kunna bygga nya lägenheter i kommunen.

Kopparstaden har drygt 1000 lägenheter i Bojsenburg och de lägenheter som ska säljas ligger på Jungfruvägen 89-167.

Det är området vid brandstation och Hanröleden.

– Vi har  över 18000 i vår bostadskö och inflyttningen ökar så det är klart vi måste öka nyproduktionen, säger Kopparstadens vd Pernilla Wigren i ett pressmeddelande.

– Just nu färdigställs 115 lägenheter på Gruvriset.

Av samma anledning – alltså att man behöver friskt kapital fär att kunna bygga nytt -  gjorde Kopparstaden en liknande försäljning för tre år sedan, då var fastighetsbolaget Dalecarlia Fastighets AB köpare. Det är ett dotterbolag till HSB Dalarna

Vid dessa försäljningar följer hyresgästerna med på köpet, ingen behöver alltså flytta. Och bostäderna fortsätter att vara hyreslägenheter.

Det kommunala bostadsbolaget Kopparstaden har kommunfullmäktiges uppdrag att från och med nästa år bygga 70 nya lägenheter varje år.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.