Angelica startade insamling för sjuka barn – här lämnar hon julklappar för 75 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

I slutet av november startade Angelica Ström från Leksand en insamling till förmån för barn som tvingas fira jul och nyår på Falu lasarett. Hon hade förväntat sig max 10 000 kronor – slutresultatet blev cirka 75 000 kronor och nu har julklapparna lämnats till barn- och medicinavdelningen.

Angelica har själv en dotter med en sällsynt diagnos och därför har familjen tillbringat mycket tid på sjukhus. För att glädja andra barn som ska tillbringa jul och nyår på Falu lasarett så startade Angelica en insamling på sociala medier. Hennes förväntningar var inte direkt skyhöga men slutsumman blev mycket högre än hon kunnat drömma om.

– Dels är det företag som har skänkt pengar, men framför allt är det privatpersoner som bidragit. Jag finner inte ord för tacka alla de människorna. Det har kommit bidrag från långt norrifrån till långt söderut, berättar Angelica.

I klippet: Följ med när Angelica lämnar sina julklappar till sjukhuspersonalen och barnen på barn- och ungdomsmedicin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.