Sandviken – Man anhållen för människorov

Uppdaterad
Publicerad

En 46-årig man från Sandviken har anhållits misstänkt för människorov. Kanske kan det nu lösa mysteriet med den försvunne Kjell-Ove Andersson, kallad ”Kjelle Blues”.

– Ordet genombrott vill jag inte ta i min mun, utan det här är resultatet av tålmodigt polisiärt arbete, säger Mikael Hammarstrand, vice chefsåklagare.

Senast någon såg Kjelle Blues var dagen före midsommarafton, den 19 juni. Efter det är Kjelle Blues spårlöst försvunnen.

På den öppna dagverksamheten som drivs av RIA och LP i Sandviken är Kjelle Blues ett välkänt namn. Här tror man dock inte att han idag är vid liv.

-Han har varit borta så länge nu, så risken är att han är borta för alltid, säger Mikael Håkansson, som driver verksamheten hos RIA.

Vice chefsåklagare Mikael Hammarstrand säger att problemet är att ingen vet vad som hänt Kjelle Blues och huruvida han lever eller inte återstår att se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.