Dokumentären om en osannlik karriär sänds ikväll i SVT 1 Foto: TTbild

”Från start till mål”

Uppdaterad
Publicerad

Häcklöparen Sanna Kallur har 18 SM-guld, 5 EM-guld. Hon har deltagit i tre OS och hennes världsrekord på 60 meter häck står sig än idag. Hon har vunnit svenska folkets hjärtan och med det även Jerringpriset.

Men karriären har inte varit spikrak, för lika mycket framgång som hon haft, lika många bakslag har hon haft i form av skador. Skadorna har lett till perioder av ångest och depression.

I dokumentärfilmen ”Sanna Kallur – från start till mål”, får vi följa Sanna under hennes sista mästerskap. Hon själv, tillsammans med de personer som betytt mest för henne, idrottsligt såväl som privat, blickar tillbaka på en närmast osannolik karriär.

Dokumentärfilmen Sanna Kallur

Filmen har gjorts av tre medarbetare på SVT Dalarna, Gunilla Wikström, Jennifer Howgate och Niklas Hermansson.

Dokumentären som sändes i SVT på långfredagen sänds i repris 3/4 i SVT24 kl 22.45  , 5/4 i SVT1 kl 11.00 och 8/4 i SVT1 kl 11.00 – den finns också på SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dokumentärfilmen Sanna Kallur

Mer i ämnet