Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden Sofia Jarl (C) om varför Särna vårdcentral behöver byggas ut Foto: SVT/Arkiv/Torbjörn Påhlman

Särna vårdcentral renoveras och byggs ut för 16 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Region Dalarnas hälso- och sjukvårdsnämnd godkände idag förslaget om att Särna vårdcentral ska renoveras och utökas för att bättre möta behovet av bland annat sommar- och vinterturister. Satsningen kommer kosta över 16 miljoner kronor och leda till 270 kvadratmeter större lokaler.

Lokalerna är idag både slitna och trånga och kan därför inte möta det behovet som för Särna vårdcentral är ganska stort. Beslutet har diskuterats länge men idag kom beskedet.

– Jag tycker det handlar om att man säkrar upp primärvården och den nära vården för en ganska stor del av Dalarna. Särna är den vårdcentral som kanske har störst arbetsuppgift sett till att man inte bara tjänar boende utan också den stora andelen besökare som kommer till Särna, säger Sofia Jarl (C), ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden.

Vårdcentralen hanterar patienter från glesbygdsområdet Särna-Idre-Grövelsjön, och de nya 270 kvadratmeterna kommer hyras från övervåningen där ett apotek och tandläkare tidigare låg. Färdigställan beräknas till sommaren 2022.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer