Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vd Per Kempe kommenterar satsningen på anläggningen. Foto: Ann-Louise Julin

Satsningar på skidanläggningen i Bjursås – ska ge omkring 50 nya jobb

Uppdaterad
Publicerad

Ny lift och nya boenden – det är delar av de satsningar som nu presenteras på skidanläggningen i Bjursås i Falu kommun. Enligt företaget som äger anläggningen finns planer som ska kunna leda till omkring 50 nya heltidstjänster i Bjursås om fem till tio år.

Planen är att bygga ett boende, med 15 hotellrum till att börja med, en spa-anläggning och konferensmöjligheter. Man ska också byta ut den tvåstolslift som finns idag mot en fyrstolslift och även satsa på barnområdet i skidanläggningen.

– 30 till 40 tomter, cirka 20 bostadsrätter, 15 hotellrum och 40 husvagnsplatser är planen på bostadssidan det närmaste åren, säger Per Kempe.

På tio års sikt har företaget planer på ytterligare investeringar. Det handlar då om uppåt 500 miljoner kronor och ytterligare arbetstillfällen, men vad dessa planer innebär vill Per Kempe, som är vd för Bjursås Berg & Sjö, inte gå in på närmare i nuläget.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer