Foto: Gunilla Wikström/SVT

Schyman: ”Vi får en ny chans”

Uppdaterad
Publicerad

Det var tänkt som en summering efter valet när Gudrun Schyman på fredagen besökte Falun, men med det utlysta extravalet blev besöket istället starten på FI:s valturné.

Feministiskt initiativ gjorde ett bra val i höstas, men lyckades ändå inte nå över riksdagsspärren på fyra procent. Nyvalet i mars 2015 ger nu partiet en ny chans.

– Nu vet folk vilka vi är säger partiledare Gudrun Schyman, som rest land och rike kring för att besöka nya grupper och för att informera om hur man arbetar kommunalpolitiskt för de som tagit plats i kommunfullmäktige.

Val 2015 – Gävledala

När Gudrun Schyman under fredagen besökte Falun anslöt grupper från flera delar av Dalarna, samt Gävle och Sandviken.

– Vi är inte riktigt klara än, det är lite nytt, men nu gör vi en nystart och mobiliserar krafterna för att at dra igång en ny valkampanj säger både Désiree Kjellberg, som är kontaktperson för Fi i Gävle och Liz Almqvist som är aktiv inom Fi i Falun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2015 – Gävledala

Mer i ämnet