Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Det mesta passar om jag är pigg” – hör Maja Dahlqvist om hur hemmabanan i Falun passar henne. Foto: SVT/Gunilla Wikström

Segersugna Maja Dahlqvist laddar för världscup på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Segrarna har uteblivit denna säsong för sprintstjärnan Maja Dalhqvist. Inför helgens världscuptävlingar i Falun känner hon att det är dags att stå högst upp på pallen.

– Ja, det skulle sitta fint, men jag har ingen panik vad gäller världscupen, det återstår två sprint-tävlingar till efter Falun, men det är klart att det skulle sitta fint med en seger här hemma, säger hon till SVT Dalarna.

Tävlingar på hemmaplan

Maja slutade trea i VM i Plancia senast och missade pallen i Drammen. Men trots uteblivna segrar ligger hon tvåa i sprintvärldscupen, bara fem poäng efter schweiziskan Nadine Fähndrich.

Nu ser Dahlqvist fram emot att tävla på hemmaarenen på Lugnet i Falun. En bana som hon är van vid.

–Ja, men det tycker jag. Banan kan jag ju utan och innan så det ska bli skoj med lite publik också, säger hon när vi träffar henne på Lugnet i Falun.

”Det mesta passar om jag är pigg” – hör Maja Dahlqvist om hur hemmabanan i Falun passar henne i klippet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.