Sjövik laddar för egen schlagershow

Uppdaterad
Publicerad

På tisdagskvällen var det dags för Sjöviks folkhögskolas årliga Schlagerfestival.

Musikeleverna uppträder med sina egenskrivna låtar och SVT Dalarna var med på genrepet inför.

– Det här är vår egna variant av Melodifestivalen och jag tycker att våran är lite bättre. Vi har en levande orkester och det känns kul, säger 23-åriga musikeleven Linnea Nygren från Horndal. Hon tävlar med den egenskrivna låten ”Om att kasta allting för vinden”.

”Svag för Backstreet Boys”

På Melodifestivalen sjunger man playback, men här på Sjövik finns i alla fall en livs levande orkester, beredd inför kvällens föreställning.

Alla elever som läser musik här på folkhögskolan är engagerade och har varit med riggat både ljud och ljus eller finns med i orkestern.

– Jag är ganska svag för gammal Backstreet Boys-musik. Jag gillar att lyssna på det jag lyssnade på när jag var liten, säger Victor Berrio García som med tre andra killar tävlar i ett klassiskt ”boyband” med sin låt ”Your will always belong in my heart”.

I snart 20 år har man arrangerat den här festivalen och en viktig del är just att musikeleverna själva har skrivit sina låtar.

– Jag skriver ganska mycket överhuvudtaget, men att få höra det med den här ensemblen är gött, säger Linnea Nygren.

I inslaget ovan kan du höra hur några av musikelevernas schlagerbidrag låter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.