Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Alvar Myhlback om att köra Vasaloppet: ”Det blir spännande”. Foto: SVT/TT

Fick dispens – nu är 16-årige supertalangen Alvar redo för Vasaloppet

Uppdaterad
Publicerad

För några veckor sedan fick super-talangen Alvar Myhlback från Bjursås, som första 16-åring, dispens att genomföra Vasaloppet. På söndag står han på startlinjen tillsammans med resten av eliten.

– Jag blev verkligen glad och är taggad, säger han.

Alvar Myhlback tävlar för Sågmyra SK men har under denna säsong åkt hela långloppscupen Ski Classics med Lager 157. Inför Vasaloppet ligger han på totalt 17:e plats i cupen. Hans bästa placering är en elfte plats i La Venosta strax före jul.

På söndag är det dags för honom, som första 16-åring att ta sig an Vasaloppet, där åldersgränsen annars är från året man fyller 19.

Vasaloppet

– Jag är inte alls rädd för distansen, den har jag tränat på 100 gånger så det ska bli spännande, säger Alvar Myhlback.

Ski Classics består av 14 evenemang. Fyra evenemang tävlas i Italien, tre i Norge och Sverige, två i Österrike och ett i Schweiz och Tjeckien.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Blir halvt av allting”, säger 16-åriga skidtalangen Alvar Myhlback från Bjurås som försöker kombinera skidåkning och gymnasiestudier. Bilden från skolkorriodren en är genrebilden. Foto: Jessica Gow/TT, Gunill Wikström/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Vasaloppet

Mer i ämnet