Foto: arkivbild

Skatteverket behåller Ludvikakontoret

Uppdaterad
Publicerad

Skatteverket behåller verksamhet på de nio orter som tidigare föreslagits flytta till en närliggande större ort.

För knappt ett år sedan fattade Skatteverket beslut om sin framtida inriktning. Som en konsekvens av det avsåg Skatteverket att flytta verksamheten från nio orter till närliggande större ort.

SVT Nyheter Dalarna berättade för ett år sedan om att Ludvikakontoret skulle läggas ned.

I slutet av april 2015 pausades förändringen med anledning av att regeringen gett Statskontoret i uppdrag att ta fram en rapport kring myndigheters lokaliseringar i landet. Rapporten ska vara klar 1 april 2016.

– Jag är oerhört lättad över det här beskedet och samtidigt väldigt glad. Det här berör närmare 100 arbetstillfällen och för en relativt liten kommun som Ludvika skulle det ha varit en oerhörd förlust, säger riksdagsledamot Hans Unander på dalabänken.

– Från oss riksdagsledamöter och självklart även från lokalpolitiskt håll har vi också varit tydliga med hur vi ser på den centraliseringsvåg gällande statliga jobb som äger rum. Staten är till för medborgarna. Det betyder att staten även måste finnas ute hos medborgarna och inte bara centeras till större städer, säger riksdagsledamot Maria Strömkvist.

”Vi går inte vidare med förslaget”

– Jag uppfattar de politiska signaler som redan nu kommit från regeringshåll som tydliga. Det gör att jag har bestämt att Skatteverket inte går vidare med förslaget att flytta verksamheten från de föreslagna orterna, säger generaldirektör Ingemar Hansson.

– Vi kommer att fortsätta utveckla vår verksamhet. Nu får vi se vilka ytterligare signaler som regeringen kan komma att ge. Inom de ramar som regeringen ger är det vårt ansvar att ständigt se över hur vi kan förbättra och förenkla för skattebetalarna samtidigt som vi är kostnadseffektiva.

Det är sammanlagt cirka 500 medarbetare som berörs på de nio orterna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Skattekontor i Dalarna

Mer i ämnet