Personalen ska ha skrikit åt gästerna i backen och tvingats köra slalom. Foto: SVT

Skoter skenade i slalombacke – föraren skrek för att varna

Uppdaterad
Publicerad

Det var när personal på Skistar i Sälen hade hämtat en skadad person i en slalombacke som räddningsskoterns bromsarna slutade fungera och fordonet skenade ner för backen.

Personalen uppger i en anmälan den 23 december till Arbetsmiljöverket att efter att den skadade personen lastats kom ett märkligt ljud från växellådan och den började skena. Det framkommer i rapporten att skoterföraren ska ha skrikit åt folk att flytta sig och tvingats köra slalom mellan gästerna i backen, i hög fart.

Vid slutet av pisten, i höjd med ett staket, tog resan slut genom att föraren lyckats välta av sig själv och gästen. Skotern ska ha fortsatt i cirka 20 meter, rakt genom staketet.

Utreder olyckan

Skistar har nu tillsammans med skotertillverkaren påbörjat en utredning för att kunna fastställa vad som gått fel.

– Vi kommer nu framöver att byta växel på plan mark i stället för i nedförsbacke, det känns tryggast i väntan på utredningen, säger Carl Hagström, affärsområdeschef på Skistar.

Ingen person i backen skadades i samband med att skotern skenade. De båda inblandade, personalen och den skadade personen, mår efter omständigheterna bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.