Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Dalarnas landshövding Ylva Thörn berättar om läget inför skidsäsongen 20/21. Foto: SVT

Skidanläggningar i möte inför säsongen – ”Var och en måste ta sitt ansvar”

Uppdaterad
Publicerad

På torsdagen var Dalarnas skidanläggningar samt respektive kommuner och vårdcentraler kallade till ett möte med Länsstyrelsen och länets smittskyddsenhet. Där diskuterades beredskapen inför skidsäsongen som snart börjar – mitt under rådande pandemi.

– Vi jobbar med tre perspektiv. Det ska vara tryggt att boka och avboka, anlända och avresa och så ska det vara tryggt när man är på plats, säger Per Kempe som är vd vid Bjursås ski center och som var en av dem som deltog vid mötet.

Landshövding Ylva Thörn vill ha en fortsatt dialog med företagen, vården och kommunerna, vilket behövs då väldigt många människor har bokat skidresor till Dalarna i vinter och det är i allas intresse att det inte blir coronautbrott.

– Företagen förbereder sig men var och en måste också ta sitt personliga ansvar och sköta hygien och hålla distansen till andra, säger Ylva Thörn.

Smittskyddsläkare Anders Lindblom ser trängsel efter skidåkning och i affärer och restauranger som det riskfyllda.

– Folkhälsomyndigheten kan i samråd med den lokala smittskyddsläkaren vidta åtgärder som att rekommendera folk att resa hem och inte åka till skidorterna om det blir nödvändigt, säger Anders Lindblom. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet