Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Vad säger kommunen om att man ordnar en skiddag för kommuninvånarna mitt under en pandemi?

Skiddag för Malung-Sälens invånare – mitt i pandemin: ”Stanna hemma om du är sjuk”

Uppdaterad
Publicerad

Alla kommuninvånare i Malung-Sälens kommun får åka gratis på alla skidanläggningar på söndag. Men den gemensamma satsningen med anläggningarna och destination Sälenfjällen har inte diskuterats i kommunens pandemigrupp.

Även invånare som inte vanligtvis besöker Sälenområdena uppmanas att besöka anläggningarna för att se hur coronasäkert det är.

– Det är ett sätt för kommuninvånarna att testa på om skidåkningen är något för dem istället för att köpa ett liftkort för hela säsongen, säger Frida Liljequist, kommunikatör i Malung-Sälens kommun.

Kommunalrådet Hans Unander har i flera andra medier berättat det varit hans idé att samla till den här dagen här dag, men han vill inte kommentera beslutet till SVT Nyheter Dalarna. Han sitter även med i kommunens pandemigrupp, men där har frågan om skiddagen inte ens diskuterats enligt uppgift till redaktionen.

Hur kommunen ser på att uppmana kommuninvånarna att delta när förskolor tvingats stänga och att flera andra skolor i kommunen drabbats av smittan får Frida Liljequist, kommunikatör i Malung-Sälen, svara på.

Se mer i klippet om hur kommunen resonerar om skiddagen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet