Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Vad ska skogen finnas till för? Den frågan diskuterades på skogskonferensen på Moraparken under fredagen. Foto: Charlotte Pettersson/SVT

Skogskonferens i Mora ska överbrygga konflikter

Publicerad

Skogens framtida roll diskuterades på fredagen vid en konferens på i Mora där Naturskyddsföreningen stod värd. Näringsliv, forskare, skogsägare och politiker fanns bland de inbjudna.

– Att räcka ut en hand till andra och diskutera är en bra idé, säger Erland Mårald, professor i idéhistoria vid Umeå universitet som forskat om skogens betydelse ur olika perspektiv.

Hur skogen ska brukas och nyttjas har länge varit en källa till konflikt mellan olika grupper. Dagens konferens är enligt Naturskyddsföreningen ett sätt att få olika parter att närma sig varandra.

– Syftet är att ta några steg framåt så att vi kan få till ett skogsbruk som är hållbart, säger Johanna Sandahl, ordförande i Naturskyddsföreningen.

Konferensen hålls under fredagen. Under helgen kommer Naturskyddsföreningen att hålla en rikskonferens för runt 200 medlemmar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer