Enligt kommunens förslag flyttas eleverna till andra skolor redan i höst. Foto: Torbjörn Påhlman, SVT

Kommunen bekräftar: Idkerbergets skola läggs ner

Uppdaterad
Publicerad
För att säkerställa kvaliteten och likvärdigheten i undervisningen i hela kommunen så föreslås nu Idkerbergets skola läggas ner. Det bekräftar nu Borlänge kommun.

I ett pressmeddelande  skriver man att antalet elever stadigt har minskat. I dag finns 31 elever och innan 2022 förväntas antalet elever minska med ytterligare elva elever.

Kan inte erbjuda kvalitet

  – Vi jobbar hårt för att skolan i Borlänge kommun ska vara likvärdig och hålla hög kvalitet, oavsett var man bor. Men det finns en gräns där det inte längre går att erbjuda den kvalitet eleverna har rätt till, tyvärr är det fallet för Idkerbergets skola, säger Monica Lundin (L), barn- och utbildningsnämndens ordförande.

Kommunen hänvisar bland annat till att det råder lärarbrist i hela landet och att det är extra svårt att rekrytera behöriga lärare till en liten skola utanför stadskärnan.

Kan skapa oro

Eleverna kommer nu att flyttas till andra skolor i kommunen.

– Självklart förstår vi att det här förslaget kan skapa oro och många frågor, framför allt hos vårdnadshavare till eleverna. Vi kommer att göra vårt yttersta för att möta upp och ha en förtroendefull dialog för att skapa en trygg övergång för eleverna, säger Monica Lundin (L).

Beslut planeras att tas vid barn- och utbildningsnämndens sammanträden den 17 april.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer