Skolans nästa steg i digitaliseringen – robotar i skolbänken

Uppdaterad
Publicerad

I våras köpte Mora kommun in fyra robotar inom ramen för projektet ”Hållbara Mora”. Robotarna är tänkta att användas inom grundskolan, som ett stöd när elever av olika anledningar inte själva kan närvara på plats i klassrummet.

Denna vår blev Morkarlbyhöjdens skola först ut i kommunen att testa robotarna i skarpt undervisningsläge, när två elever använde dem hemifrån. Robotarna tar elevens plats i klassrummet och styrs av eleven som sitter hemma eller på en annan plats.

– En av eleverna som testat har vittnat om att det går bättre att följa undervisningen eftersom eleven är där och är med på genomgångar. Det blir en dimension till, konstaterar Hans Lövgren, rektor.

Se hur roboten blir en del av klassrummet  och hur den tagits emot i klippet ovan: ”Det är som att eleven är i  klassrummet” 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.