Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”Vi har haft fel så många gånger kring den här sjukdomen” – Smittskyddsläkare Anders Lindblom berättar om smittoläget i Dalarna just nu där föreningar och skolor är extra utsatta.

Mycket smitta i skolor och föreningar i Dalarna – ”Kommer att se en ökning”

Uppdaterad
Publicerad

Just nu ser Smittskydd Dalarna en hel del smitta i skolor och inom föreningar i länet. Smittskyddläkare Anders Lindblom uppger att vi kommer att se en ökning av smittan inom de kommande veckorna och uppmanar fler att vaccinera sig.

Efter utbrott av covid-19 på Centralskolan i Malung och på äldreboendet Åkershem i Borlänge, där en person dött av sjukdomen, så säger nu Smittskydd Dalarna att vi kan förvänta oss fler sådana här lokala utbrott, så kallade kluster.

Den senaste veckans utveckling av smittspridningen gör att smittskyddsläkaren i Region Dalarna, Anders Lindblom, nu uppmanar alla som ännu inte vaccinerat sig att göra det, och framförallt ungdomar, som hittills släpat efter i vaccinationsstatistiken.

– Det kanske allra viktigaste nu är att fler går och vaccinerar sig, det är viktigt att fler gör det nu innan restriktionerna släpps i slutet av september, säger han.

I skolor och föreningar ser man just nu en he del smitta och Lindblom betonar också vikten av att fortsätta att testa sig vid symtom.

I klippet: Smittskyddsläkare Anders Lindblom berättar om smittoläget i Dalarna just nu där föreningar och skolor är extra utsatta – ”Vi har haft fel så många gånger kring den här sjukdomen”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet