Skyddsombud slår larm om smuts på Noretskolan

Uppdaterad
Publicerad

Skyddsombuden på Noretskolan anmäler Mora kommun till Arbetsmiljöverket. Städningen anses vara för dålig och lärarna är oroliga att det kan påverka hälsan.

Dammråttor stora som åkersorkar, överfulla papperskorgar och smutsiga toaletter. I anmälan till Arbetsmiljöverket skriver skyddsombuden Björn Albinsson och Björn Höglund att det är en groteskt bristfällig städning på skolan.

– Den senaste tiden har varit ganska svår när det gäller arbetsmiljön. Städningen har varit eftersatt, säger Björn Höglund.

Många är oroliga

Det är både lärare och elever som har reagerat på den bristfälliga städningen.

– Man känner sig inte lika trygg, som att de bara skiter i oss när det inte är städat, säger Adam Johansson, elev på skolan.

Kontaktat städbolaget

Mora kommun har kontaktat städbolaget som lovat förändring.

– Vi har köpt en leverans där det ska ge ett välvårdat intryck. Det har vi inte fått och det är inte acceptabelt, säger Mikael Jarlåker, chef på tekniska förvaltningen.

Flera städare

Under påsklovet tog städbolaget in fler städare för att åtgärda den bristfälliga städningen.

– Det ska inte vara någon tillfällig punktinsats. Det måste fortskrida och vara på ett bra sätt hela tiden. Det har med hälsan att göra, säger Björn Höglund

Hur ser det ut på din skola?

Hör gärna av er till oss och berätta, mejla till dalarna@svt.se

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.