Calle Lindh tränar igen

Uppdaterad
Publicerad

Hassela-Bergsjös lovande slalomåkare Calle Lindh fick avbryta förra säsongen abrupt när han körde omkull i en Europacuptävling och bröt benet. Det skulle läka snabbt, men verkligheten blev något helt annat.

Medan den alpina tävlingssäsongen nyligen har dragit i gång tillbringar Calle Lindh dagarna på ett gym i Bergsjö. Han har nyligen kunnat börja träna efter olyckan i Frankrike i februari i år då han bröt högerbenet. Prestationsmässigt var det hans bästa säsong med tre pallplatser och en fjärdeplats i den totala Europacupen. Han hade också kvalificerat sig till VM.

Hade ingen känseln i foten

Säsongen gick avbrytas men beskedet var att benet skulle läka snabbt och säsongen 2013/2014 såg inte ut att vara hotad. Så blev det inte, ända fram till en ny operation för två månader sedan saknade Calle Lindh känsel i hela högerfoten och tårna pekade rakt ner.

– Jag har tränat hela sommaren men det har inte gett något. Motivationen blir sämre för varje dag som går, så innan operationen var det verkligen att ”nu gör jag det här och så får vi se hur det går, annars skiter jag i det”, för det gick verkligen inte, säger han.

Skar bort döda delar av musklerna

Operationen hjälpte och situationen har förändrats. Läkarna fick skära bort döda delar av musklerna i högerbenet, efter det kan han räta på tårna och känseln börjar komma tillbaka. Än har han inte stått på några skidor och den här säsongen blir det inget tävlande, trots det är målet efter den lyckade operationen glasklart.

– Jag ska åka på den nivå jag var innan jag kraschade. Det är där jag vill vara, det finns inga andra alternativ, säger Calle Lindh.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.