Slopade restriktioner lagom till sportlovet – glad överraskning för Sälenkrögare

Uppdaterad
Publicerad

Flera krogar och restauranger i Sälenfjällen har tvingats ta lån för att överleva pandemin. Därför är beskedet om att coronarestriktionerna nu slopas några dagar innan sportloven, extra välkommet.

– Vi kommer att få kämpa i många år för att betala tillbaka de lånade pengarna, säger Anders Nilsson, representant för restaurangnäringen i Sälenfjällen.

Sälenfjällen är det krog- och restaurangtätaste området i Dalarna. Branschen drabbades extra hårt av coronarestriktionerna och det kom som en överraskning för många att restriktionerna nu hävs redan under nästa vecka, precis innan den första sportlovsveckan.

– Bara våra restauranger räknade förra året med att omsätta 80 miljoner kronor. Det blev 20 miljoner. En rejäl förlust och det här är en riktig julklapp, så vi kan börja betala tillbaka våra lån och skatter som vi ligger efter med, säger Anders Nilsson.

Vilka åtgärder för att minska smitta blir kvar? – Se klippet med en glad och överraskad Anders Nilsson efter besked om släppta restriktioner lagom till sportlovet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.