Små anläggningar går mot rekordsäsong – trots pandemin: ”Påsk är fullbokad”

Uppdaterad
Publicerad

Medan de stora skidanläggningarna märker av att de tappat de utländska turisterna under pandemin går de mindre mot rekord. Från Säfsen i söder till Fjätervålen i norr har många av anläggningar ökat och bokningarna pekar uppåt.

Alla anläggningar i länet märker av ett ökat intresse av fjällbesökare nu när sportlovet dragit igång – men trenden ser också ut att hålla i sig säsongen ut. För större anläggningar, likt Skistar i Sälen-området, märks tappet av utländsk turism. Men för mindre anläggningar som Näsfjället i Sälen, eller Fjätervålen norr om Idre, så är siffrorna minst sagt svarta i årets bokslut.

Kan man säga att ni går mot ett rekordår?

– Ja, det kan man, berättar Sofie Andersson, VD på Fjätervålen och som menar att hela säsongen varit bra.

Låg smittspridning i Älvdalen

Smittspridningen av coronaviruset i Älvdalens kommun, där anläggningen finns, har varit låg jämfört med grannkommunen Malung-Sälen. Fjätervålen tror inte turisternas besök i sig kommer öka smittotalet men är beredda om restriktioner skulle införas.

– Vi hade fullbokat jul-och nyår också och man kunde inte se att smittspridningen efter det kom från skidanläggningar, utan att den kom från andra håll, säger Sofie Andersson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet