Livet vände efter att Therese besökt smärtkliniken

Uppdaterad
Publicerad

Efter år av smärta fick Therese Ekholm tipset om att landstinget hade en smärtklinik i Säter. Det förändrade allt för henne.

– Det vände hela mitt liv, berättar Therese, som efter år med smärta till slut fick diagnosen fibromyalgi.

– Jag mådde bättre redan av att det fanns någon som förstod, säger Therese som fick lära sig bland annat att sova och träna ganska hårt för att må bättre. 

Vill utveckla verksamheten

Therese är en av många som fått hjälp vid kliniken och nu vill verksamhetschefen utveckla verksamheten i Säter med en smärtmottagning på Falu lasarett. Landstingets hälso- och sjukvårdsutskott har ställt sig bakom planen att anslå 3,4 miljoner kronor per år till detta.

– Det ger oss en möjlighet att samverka, vilket göra att det kommer att gå fortare för patienterna, säger verksamhetschefen för Geriatrik- och rehabiliteringsmedicin Lotta Jansson.

Många står i kö

Hon konstaterar att många patienter med smärta står i kö för att få hjälp och att i dag skickas många patienter till Uppsala för att få den specialistbedömning som man nu vill få till stånd i Falun.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.