Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
– Vissa skolor kanske måste ha mer distansundervisning än andra, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare.

Smittskyddsläkaren om skola efter lovet: ”Vissa måste ha mer distansundervisning än andra”

Publicerad

Flera regioner rekommenderar distansstudier veckan efter sportlovet med motiveringen att många kommer åka till fjällen och träffa personer de normalt annars inte träffar. Men distansstudier är inget som smittskydd Dalarna rekommenderar i nuläget.

– Många skolor har mer distansstudier och planerar att fler elever ska vara i skolan och det tycker vi att man ska bromsa. Så att inte fler elever är i skolan en vecka efter sportlovet än vad det har varit innan, säger smittskyddsläkare Anders Lindblom.

I nuläget finns det inga särskilda rekommendationer för Dalarna. Stockholm är en av de åtta regionerna med just särskilda rekommendationer, där en del är distansundervisning för högstadie- och gymnasieskolor vecka tio.

– Vissa skolor kanske måste ha mer distansundervisning än andra, säger Anders Lindblom, smittskyddsläkare. Klicka på klippet för att höra vad smittskydd Dalarna rekommenderar,

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer