Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Pandemin är inte officiellt borta men vi kan hantera den mycket bättre nu, enligt smittskyddsläkaren Inger Andersson von Rosen. Foto: SVT

Smittskyddsläkaren om de nya råden: Du får känna efter

Uppdaterad
Publicerad

Nu är det fritt fram att gå till jobbet med milda coronasymptom, enligt Folkhälsomyndigheten. Detta gäller även personer som arbetar inom vården. Men Region Dalarnas tillförordnade smittskyddsläkare betonar vikten av fortsatta försiktighetsåtgärder.

Tiden då alla skulle stanna hemma när man kände av även det mildaste symptomen av covid-19 är passerad. Och även för vårdpersonal lyser det nu grönt för att kunna gå till jobbet när man har milda covidsymptom, enligt Folkhälsomyndighetens råd. Med vissa små undantag, enligt Inger Andersson von Rosen som är tillförordnad smittskyddsläkare vid Region Dalarna.

– Jobbar du med patienter som är infektionskänsliga så ska du vara fortsatt mycket försiktig och prata med din chef om det är lämpligt att komma till jobbet.

I klippet berättar hon mer om sin syn på de nya råden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet