Sofia Mabergs från Malung spelar EM- final mot Skottland. Foto: WFC

Sofia från Malung curlar för EM-guld

Uppdaterad
Publicerad

De svenska curlingdamerna i lag Anna Hasselborg, där Sofia Mabergs från Malung ingår, är klara för EM-final.

Laget slog Italien med 7-3 i fredagens semifinal.

-  Det känns helt fantastiskt att få en till finalmatch, säger Sofia Mabergs som redan förra året spelade EM-final med Team Hasselborg mot Ryssland, men då fick nöja sig med ett silver.

Möter Skottland

I år blir det Skottland som ska besegras.

– De är ett roligt lag att möta. De är rutinerade och det brukar bli en bra fight, säger Sofia, som dock inte vill sia om utgången.

– Men vi ska se till att spela riktigt bra curling, säger 24-åringen.

Malung är hemma

Sofia Mabergs gör sin tredje säsong med team Hasselborg. Hon är född och uppvuxen i Malung och var länge en lovande hockeyspelare men bestämde sig för att satsa på curlingen och flyttade till Härnösand och curlinggymnasiet. Numera är hon lärare på skolan och ägnar sig åt curling på heltid.

I maj blev det klart att Team Hasselborg med Sofia Mabergs är uttagna att spela i OS I Pyongchang.

Både damernas och herrarnas finaler avgörs på lördagen. Damernas final, som är först ut, ser du i Kunskapskanalen eller SVT play från 09.55.

Herrarnas sänds i SVT1 och på SVT Play med start 15.00.

LÄS MER: Snöplig svensk finalförlust i curling-EM

Så ser du EM-finalerna

Damernas EM-final i curling sänds i Kunskapskanalen. Alla svenska hushåll, som betalar tv-licensen, har tillgång till Kunskapskanalen. Finalen går också att se i SVT Play.

Kunskapskanalen har olika kanalplatser hos olika distributörer. Så här hittar du den:

Boxer: Kanal 99

Com Hem: Kanal 125

Canal Digital: Kanal 13

Viasat: Kanal 39 är bästa tipset. Men kanallistan skiljer sig lite åt, beroende på vilken box och vilket abonnemang du har. Kolla här: https://www.viasat.se/kundservice/nyheter/2017-05-12/nu-fornyar-vi-kanallistan

Telia: Kanal 14

Bredbandsbolaget: Kanal 16 och 18 (HD)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.