Sofias klassföreståndare: ”Hon har glädje av retoriken”

Uppdaterad
Publicerad

På måndagen träffade SVT Sofia Hellqvists klassföreståndare från högstadiet i Älvdalen.

På Sofia Hellqvists hemmaplan i Älvdalen pågår just nu den så kallade Kärleksveckan. Den pågår hela veckan och avslutas med en Kärleksfest på lördagen när Sofia Hellqvist gifter sig med prins Carl Philip i Stockholm.

I Älvdalen träffar SVT:s reporter bland andra Sofia Hellqvists klassföreståndare från högstadiet. Hon glömmer inte den blivande prinsessan i första taget.

– Jag minns henne speciellt. Hon var så engagerad och visade stort intresse. Hon var också väldigt social och en god kamrat, så det förvånar inte mig att hon är så drivande i Project Playground, berättar läraren Karin Beronius.

Hon berättar också att Sofia ingick i en av de första grupperna i Älvdalen som läste retorik, vilket hon ju kan ha nytta av i sin roll som prinsessa.

– Ja, numera tycker jag nog inte att hon behöver mer input kring retorik, hon gör det fantastiskt bra, men det var roligt när jag träffade Sofia och hennes mamma i affären här i Ävdalen för några år sedan och då berättade hon att hon hade haft stor nytta och glädje av retorikkunskaperna från högstadiet, berättar Beronius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.