Camilla Andersson Sparring tillsammans med partikamraten Sara Hjälm efter demonstrationstågen i Ludvika på 1a maj Foto: privat

Sparring (C) efter 1a maj i Ludvika: ”Känns som hela Ludvika tagits som gisslan”

Uppdaterad
Publicerad

Centerpartisten Camilla Andersson Sparring var på plats i Ludvika när nazistiska Nordiska motståndsrörelsen demonstrerade på 1a maj. Hon reagerade starkt på att se organisationen och de människor som anslutit till demonstrationståget. Nu vill hon få samtliga partier i Dalarna att samarbeta för att hitta en lösning.

– Alla måste hjälpas åt, i alla kommuner. Det känns som hela Ludvika tagits som gisslan och folk är rädda, säger Andersson Sparring till SVT Dalarna.

Skriver på Facebook

I ett inlägg på Facebook skriver Andersson Sparring efter demonstrationen:

”Jag känner mig märkbart tagen. Jag känner mig förbannad, sorgsen, förskräckt men framför allt jag känner mig sjukt övertygad om att vi är tvungna att agera tvärpolitiskt med gemensam agenda för att stoppa detta nu medan tider är! Vi behöver sätta oss i samma rum och mejsla fram hjälp till Ludvika och övriga orter nu!”

I inlägget uppmanar hon sina kollegor i andra partier att gå samman och hitta lösningen på att NMR växer i Ludvika och allt fler ansluter sig till organisationen.

– Det här är ett problem som jag vill lösa, och det är en gemensam insats som måste till, säger Andersson Sparring.

”Vi måste bli modiga”

Inom snar framtid hoppas Andersson Sparring kunna samla representanter från samtliga partier i Dalarna för ett gemensamt möte och hoppas även kunna engagera polis, socialtjänst, skolor och experter.

– Vi politiker behöver veta vad vi kan göra för att hjälpa till. Vi måste bli modiga nu, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.