Så här såg det ut vid starten klockan 20 på fredagskvällen. Foto: Kerstin Lingqvist

Lag Försvarsmakten snabbast i Nattvasan

Uppdaterad
Publicerad

1500 lag var anmälda men bara 907 lag kom till start.

Christofer Eriksson och Oskar Brandt från Östersund var först i mål efter 4,5 timmar i spåret.

Enligt uppgift skulle det bara vara kring -10 grader vid starten men temperaturen föll ytterligare några grader under natten. Loppet körs i lag bestående av två personer och snabbast att att avverka de nio milen var Christofer Eriksson och Oskar Brandt i laget Försvarsmakten.

Nästan 600 lag avstod loppet vilket innebar att 1200 personer inte kom till start.

I Nattvasan ställs deltagarna inför annorlunda krav i förhållande till de andra loppen. De måste ha med sig en ryggsäck med extra kläder, första förband, något att äta, extra batterier till pannlampan samt dryckesbehållare för den vätska som kan fyllas på längs spåret.

Enda bemannade kontrollen är halvvägs, i Evertsberg, där åkarna kan fylla på med pannkakor, dryck och energi i olika former. Längs spåret finns det kontroller i Mångsbodarna, Oxberg, Hökberg och Eldris med möjlighet att fylla på dryck i de behållare som åkarna får bära med sig hela loppet.

Resultatlista – topp tre

1. Christofer Eriksson och Oskar Brandt (Försvarsmakten). Tid: 04:28:16

2. Staffan Larsson och Toni Kinnunen (Team Aktivsport). Tid: 04:31:14

3. Markus Leijon och Martin Johansson (Markus&Martin). Tid: 04:35:07

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.