”Det här är inte acceptabelt” – Löfven om situationen i Borlänge och hur man ska få bukt med kriminaliteten.

Statsministern besökte Tjärna Ängar: ”Unga män ska inte välja kriminalitet – de ska gå i skolan”

Uppdaterad
Publicerad

Efter en tids oroligheter och allvarliga händelser i Västra Borlänge valde statsminister Stefan Löfven (S) på onsdagen att besöka Borlänge och Tjärna Ängar för att ta del av myndigheters och människors upplevelser.

– Det här ger oss en bild av hur verkligheten ser ut och det styrker oss i det arbete vi nu gör med att bland annat stärka polismyndigheten, säger Stefan Löfven.

Oroligheterna sker parallellt i flera utsatta områden i Sverige och Löfvéns besked om hur situationen kan underlättas handlade mycket om polisiära insatser och lyfte att områdespoliserna i Borlänge kommer att öka och att det ges möjlighet till utökad kameraövervakning och att avlyssna appar.

– Polisen har fått fler verktyg och vi skärper straffen, men vi måste också ha ett arbete där vi stoppar tillflödet. Unga män ska inte välja kriminalitet, de ska gå i skolan, säger Stefan Löfven.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.