Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör socialchefen om den senaste trenden bland arbetssökande. Foto: Sofie Lind/SVT

Extrajobb och mindre pendling – trend bland arbetssökande i Säter

Uppdaterad
Publicerad

Säters kommun har satsat på annonser i sociala medier för att locka folk till timvikariat och inhopp inom bland annat hemtjänsten. Flera av dem som nu sökt vill ha ett extrajobb och en del vill jobba i Säter för att slippa pendla till andra kommuner.

Enligt socialchef Ingalill Frank i Säter beror en del av intresset för extrajobben i kommunen på till exempel inflationen som påverkar stigande mat- och bränslepriser.

Att orsaken till ansökningarna till stor del var på grund av det ekonomiska läget förvånade henne, samtidigt som hon välkomnar intresset.

– Vi har haft ett ansträngt läge inom vården och haft fantastiska medarbetare som tvingats jobba övertid och avbryta semestrar – och det handlar om att vi har för få människor i arbetsför ålder, säger Ingalill Frank vid Säters kommun.

Inom kommunen tillsätts nu också en arbetsgrupp för att se över fler idéer om hur man lockar fler till kommunens verksamhet. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.