Stökig natt i länet – sabotage mot polisbil vid ungdomsfest

Uppdaterad
Publicerad

Det har varit en stökig natt i Dalarna, uppger polisen på lördagsmorgonen. Vid en ungdomsfest i Borlänge förstördes däcken på en polisbil och vid besöksgruvan i Tuna Hästberg misstänks några ungdomar för olaga intrång.

Vid 22-tiden på fredagskvällen larmades polisen till en stökig ungdomsfest i Skräddarbacken i Borlänge. När polisen var på plats har någon eller några förstört däcken på polisbilen.

– Det handlar om ett blåljussabotage där någon förstört ett däck och där polisbilen måste bärgas därifrån, berättar polisens presstalesperson i region Berglagen, Lars Hedelin.

Intrång i gruva

I Borlänge skrevs också en anmälan om olaga intrång under natten där några ungdomar vid 00.30-tiden tog sig in i besöksgruvan i Tuna Hästberg.

– Det var fem ungdomar som beredde sig tillträde och skulle se sig om. Men det var ju låst och stängt så de är misstänkta för olaga intrång, berättar Hedelin.

Personrån i Borlänge

Förutom dessa händelser rapporterar polisen också om misshandelsärenden, ofredanden, trafikbrott och narkotikabrott.

– Det har varit en hel del stök, säger Hedelin.

Fyra personer uppger att de rånats av okända personer på Tjärna Ängar i Borlänge. Det ska handla om mobiltelefoner och kontanter som stulits. Polisen har upprättat anmälan om rån och försök till rån.

Grön laser mot polis

Både i Avesta och Falun har personer beskjutits med grön laser under fredagskvällen. I Avesta var det personer i en bil som utsattes och i Falun en polispatrull, där en polis träffades i ögat.

I Mora rapporteras om många trafikrelaterade brott, störande musik och störande biltrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.