SVT Dalarna har tidigare berättat om stöket på bussarna mellan Fredriksberg och Ludvika. Nu ställs en avgång i Fredriksberg in. Foto: Privat / SVT

Stökigt på bussar – nu ställer Dalatrafik in avgång i Fredriksberg

Uppdaterad
Publicerad

Berusade och påverkade personer på bussturer mellan Fredriksberg och Ludvika. Det är ett problem som ortsbor i Fredriksberg vittnat och slagit larm om. För att minska stöket beslutade Dalatrafik att sätta in bussvärdar och nu kommer beskedet att en av avgångarna ställs in på grund av ordningsproblem.

– Ingen ska behöva vara otrygg på bussen, det lovade Dalatrafiks kvalitetschef Susanne Niklasson när SVT intervjuade henne om stöket på bussar mellan Fredriksberg och Ludvika för några veckor sedan.

Nu skriver Ludvika kommun på sin facebooksida: “Dalatrafik meddelar att linje 297, tur 7 med avgång klockan 12:15 från Säfsgården Fredriksberg mot Kiosken Sunnansjö, dras in på grund av ordningsproblem. Detta gäller från 7 september till 12 december.”

– Det här är en avgång som inte påverkar skol- och arbetspendlare särskilt mycket och i samråd med kommunen och polisen har vi beslutat att dra in den. Det är ett steg i det större arbetet att skapa lugn och ro för resenärerna, säger Susanne Niklasson.

Vilka fler åtgärder kan ni ta till?

– Vi har en massa olika tankar men testar en sak i taget efter vad vi förmår.

SVT Dalarna har tidigare berättat om barn som tvingas åka buss till och från skolan med berusade och påverkade personer. 

– Påverkade personer tar kontakt med våra barn och vill sitta med dem, det är väldigt obehagligt, berättade föräldern Johanna Levin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.