Rädda barnen:: ”Syftet är att göra ämnet mer pratbart för både barn och vuxna”. Julia Ingridsdotter Broman, ordförande i Rädda barnen Ludvika, berättar. Foto: Jessica Hansson/SVT

Stopp min kropp-vecka i Ludvika lär barn sitt värde

Uppdaterad
Publicerad

Med kampanjen ”Stopp! Min kropp!” vill Rädda barnen ge barn och unga möjlighet att lära sig sätta gränser. I Ludvika deltar sex skolor som får tips och råd om hur man kan prata med barn om kroppen, gränser och sexuella övergrepp.

”Stopp! Min kropp!” är enligt Rädda barnen främst en vägledning för föräldrar, lärare och andra vuxna för att våga prata med barn om kroppen och gränser.

– Syftet är att göra ämnet mer pratbart för både barn och vuxna. Om man upplyser barn så tidigt som möjligt om kroppens värde och om hur man säger eller visar ja och nej, då är det lättare för barnen som blir utsatta att berätta om någon gör något mot deras kropp som är olämpligt, säger Julia Ingridsdotter Broman, ordförande i Rädda barnen Ludvika.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.