Storbrand i pizzeria i Hedemora – flerfamiljshus evakuerades

Uppdaterad
Publicerad

En kraftig brand bröt under natten till måndagen ut i en pizzeria i ett flerfamiljshus i Hedemora. Det brann med öppna lågor i lokalen och runt 20 boende fick evakueras. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordbrand.

Pizzerian var stängd när larmet kom strax före klockan 01. Ett stort räddningspådrag kämpade med att minimera skadorna på huset.

– Branden har troligtvis startat i köksdelen av pizzerian, det är där det brunnit mest. I nuläget vet vi inte exakt vad det var som började brinna men vi har inlett en förundersökning om grov mordbrand, säger Jan-Åke Sjöström, vakthavande befäl vid polisregion Bergslagen.

Flera boende var vakna

När räddningstjänsten kom till platsen hade flera av de boende redan vaknat och stod utanför byggnaden, på gatan. Resterande som var kvar evakuerades vilket ska ha gått lugnt till, enligt Jan-Åke Sjötström.

– Vid 03-tiden var branden släckt och ungefär vid klockan 05 var räddningstjänsten färdiga med eftersläckning och utvädring. Det var väl främst lägenheten som ligger precis ovanför pizzerian som tagit skada.

Lokalen avspärrad

När räddningstjänsten var färdiga med sitt spärrade polisen av pizzerian i väntan på att tekniker ska komma och undersöka lokalen.

Ingen person skadades i branden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.