Följ med till Kulturhuset där falubor nu vaccineras på löpande band Foto: SVT

Här inleds massvaccineringen: ”Som att stå i kö för att checka in på flygplatsen”

Uppdaterad
Publicerad

Nu är massvaccineringen av 30-plussare igång i Dalarna – under onsdagen öppnades de tillfälliga vaccinationslokalerna i Falun och Borlänge.

– Inne i den stora salen kändes det som att man stod i kön för att checka in sitt bagage, precis som man gör på flygplatsen. Jag är jätteglad över att jag äntligen kan vaccinera mig, säger Anders Bergkvist som precis fått sin första spruta i Falun.

När SVT Nyheter Dalarna besöker Kulturhuset tio14, där vaccineringen i Falun äger rum, köar några personer glest utspridda i väntan på att bli vaccinerade.

Enhetschefen för Kulturhuset tio14, Jocke Vredelius, berättar att det rullar på bra med vaccineringen.

– Vi är jätteglada att det här här blir av för det är väldigt viktigt för oss att bidra så att vi alla kan så snabbt som möjligt återgå till det normala. Det som kan vara ett problem är att parkeringsplatserna tar slut här utanför då det är en liten parkering, men vi hoppas att människorna har överseende med det, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Dalarna

Mer i ämnet