• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eksjö, Jönköpings län och Eksjös kommun, i Jönköpings län. Det brinner i ett flerfamiljshus i centrala Eksjö med rökutveckling som följd. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Sundborn – Konstnär vill riva Carl Larssongården

Publicerad

Konstnärsparet Peter Johansson och Barbro Westling i Malmö har i en ansökan till Falu kommun begärt att få riva Carl Larssongården i Sundborn.

Ansökan är parets bidrag till konstutställningen Sundborn goes extreme som öppnar i slutet av maj. Peter Johansson, som är född i Sälen, har i många år försökt provocera med sin konst.

Bland annat har han ställt ut skivade dalahästar paketerade som köttbitar, låtit signera hundralappar och sen sålt de för ett högre pris och låtit öldrickande tyskar visa en annan bild av Sverige.

Carl Larssongården är kulturminnesskyddad och ägs av Carl och Karin Larssons släktförening.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer