Polisen spärrade av området fram till lunchtid på måndagen. Foto: Niklas Hagman

Svårt skadad man hittad i Hedemora

Uppdaterad
Publicerad

En svårt skadad man hittades i Hedemora under natten till måndagen. Polisen har inlett en förundersökning gällande mordförsök och grovt vapenbrott. Brottsmisstanken har dock försvagats kraftigt uppgav polisen på tisdagen.

Larm inkom vid 23.34 om att en man hittats liggande utanför ett flerfamiljshus, till synes allvarligt skadad. Ett föremål som polisen misstänker vara det som skadade mannen låg även på platsen och kommer att undersökas av tekniker.

Skadeläget är i dagsläget oklart. Enligt polis var mannen så pass skadad att han behövde åka med ambulans till sjukhus omedelbart.

Förhör har genomförts och föremål har skickats på analys. På tisdagen gav polisen följande information: ”Av det som hittills kommit fram i utredningen så har misstanken om att mannen blivit utsatt för brott kraftigt försvagats och polisen ser det som en isolerad händelse.”

Ingen person är misstänkt. Förundersökningen fortsätter med ytterligare förhör och inväntande av analys av beslagtagna föremål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.