Andreas Hamrin Nordenmark från Falun har Sveriges största Batman-samling, enligt en nylig tävling. Foto: SVT

Sveriges största Batman-samling finns i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Vem som har Sveriges största Batman-samling står nu klart: Andreas Hamrin Nordenmark från Falun. Batmanintresset väcktes i unga år, och det finns tusentals prylar i samlingen.

Han har haft många olika skepnader under sina 80 år, och varit med i otaliga filmer och serier – det handlar om Batman, eller Läderlappen som superhjälten kallades i Sverige.

I samband med eventet Comic Con, som äger rum på Kistamässan i Stockholm i helgen, så utlyste Warner Brothers Sverige en tävling där man efterlyste vem som har Sveriges största Batman-samling. Vinnaren som korades var Andreas Hamrin Nordenmark från Falun, som samlat sedan han var åtta år.

Han gillar särskilt de svenska produkter som gavs ut, och visar en favorit: en ”Batman-kulspetspenna”.

– Det är en helt vanlig penna! säger han roat.

– Under guldåren kunde man slänga på en Batman-logga på i princip vilken produkt som helst för att sälja den, berättar Andreas.

Starta klippet ovan för att höra mer om Sveriges största Batman-samling!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.