Lotfi Ben Aoun gillar bytesmarknaden och har fyndat åt dottern. Foto: Anders Hansson, SVT

Svettig jakt på begagnade vinterprylar

Uppdaterad
Publicerad

Vintern närmar sig så sakteliga och för den som känner att det är dags att uppdatera prylgarderoben inför säsongen kan det vara läge att spana in utbudet på begagnatmarknaden. Det valde Lotfi Ben Aoun, och väldigt många fler, att göra under söndagens bytesmarknad på Lugnet i Falun.

– Det är väldigt bra kvalitet på grejerna här och så är det priser som passar vår ekonomi. Sedan är det bra för miljön också, säger Lotfi Ben Aoun.

Han håller i en overall och ett par skor han köpt till sin dotter.

1 500-2 000 prylar till salu

Arrangör för bytesmarknaden, som hölls på Lugnet under söndagen, är Friluftsfrämjandet. Det hela är ett återkommande inslag sedan 25-20 år tillbaka och varje gång lämnas mellan 1 500 och 2 000 prylar – så som skidor, pjäxor och skridskor – in för att förhoppningsvis byta ägare.

”Väldigt populärt”

Även årets evenemang blev till en välbesökt och uppskattad historia.

– Bytesmarknaden är alltid väldigt populär och i år känns det som att den är ännu populärare än på länge, konstaterar Annelie Linderson som jobbar med att ta emot inlämnade prylar.

Starta klippet ovan för att höra Lotfi Ben Aoun förklara vad han tycker är så bra med bytesmarknader – och se vad han själv har fyndat.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.