• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Nordmaling i Nordmalings kommun, Västerbottens län. Det brinner i en villa i centrala Nordmaling med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Västerbotten.

Följ med till Bingsjöstämman – SVT sänder program från förra årets stämma

Spelmannen om Bingsjöstämman: ”För mig är det årets highlight – ser fram emot det på vinterhalvåret”

Uppdaterad
Publicerad

Det blir ingen Bingsjöstämma i år på grund av coronapandemin – men SVT sänder nu ett helt program från förra årets upplaga.

Bingsjöstämman är en av Sveriges största spelmanstämmor och lockar besökare från hela Sverige och världen. På stämman möts folkmusiker i alla åldrar för att spela, umgås och lära av varandra.

– För mig är det årets highlight, jag ser fram emot det på vinterhalvåret, säger Jerker Hans-Ers som är riksspelman.

Han är en av de som medverkar i den inspelning som SVT nu visar från stämman 2019. Det gör även Anna Ekborg:

– Jag har varit här från det att jag föddes, mer eller mindre. Jag skulle aldrig missa ett Bingsjö, säger hon.

I klippet ovan får du ett smakprov ur programmet. Hela Bingsjöstämman hittar du på SVT Play eller i SVT 1 kl 18:15 på midsommarafton.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.