(K)ovanlig tågförsening: Se kossan som vägrar gå av spåret

Uppdaterad
Publicerad

Tågresenärerna på tåget från Mora till Stockholm fick en oväntad överraskning på resan: Framför tåget gick en ko – helt obrydd över tåget bakom sig.

Linda Westerberg Staaf klev på tåget i Rättvik. Efter ett par minuter, strax innan Tällberg, bromsade tåget in kraftigt. Konduktören ropade då ut i högtalaren att det stod en ko på spåret och stirrade på tåget, och att de därför skulle stanna till lite.

–Jag tänkte att ”vad i hela..?” Och mycket riktigt. En liten ko spatserar på spåret framför tåget helt utan vidare planer på att ta sig därifrån, säger Linda Westerberg Staaf.

Gick framför tåget ända till Tällberg

Lokföraren tutade men kon ville ändå inte flytta på sig. Kon gick sedan framför tåget ända tills de kommit fram till Tällberg. Kon vek till sist av in på en äng och tåget kunde då köra vidare.

Naturbruksgymnasiet i Rättvik meddelade sedan att de kunde hämta kon.

–Vi blev bara 15 minuter sena till Borlänge där det var tågbyte och förhoppningsvis har nu kon kommit tillrätta. Jag pendlar till Stockholm ganska ofta och detta var en tågupplevelse utöver det vanliga.

SE ÄVEN: Här plockar harpalten vinbär

SE ÄVEN: Oväntad mickattack mot SVT-reportern

SE ÄVEN: Tjuvaktig ekorre i Gagnef

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.