Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Taiwans högsta representant i Sverige om framtida utbyte med näringslivet i Dalarna. Foto: Niko Ago

Taiwans representanter på besök i Dalarna: ”Vårt handelsutbyte kan öka”

Uppdaterad
Publicerad

Under veckan besöker en delegation från Taipei Mission företag i Dalarna för att utvidga och fördjupa sina kontakter här. Cirka 200 svenska företag finns redan etablerade i Taiwan och länderna har ett stort handelsutbyte.

Ett av de företag som det taiwanesiska delegationen besökte var kabeltillverkaren NKT i Falun.

– Vi har redan ett handelsutbyte värt 1,7 miljarder dollar per år men vi hoppas att öka det än mer i framtiden, säger Klement Ruey-Sheng Gu, företrädare för Taipei Mission i Sverige.

”Kan exportera kompetens”

– Vi kan inte exportera kablar för de är stora och tunga och det kan bli dyra transporter, men vi kan exportera kompetens. Och det gäller även i den andra riktningen eftersom vi har ett stort kompetensbehov här, säger NKT:s platschef i Falun Fredrik Lindberg Nordling som guidade runt den taiwanesiska delegationen.

Förutom besöket på NKT ska delegationen även hälsa på hos SSAB Borlänge, Högskolan Dalarna, Dalhalla i Rättvik och dalahästtillverkningen i Nusnäs innan besöket avslutas i Sälenfjällen på fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.