Så här såg det ut på platsen på måndagsmorgonen. Foto: Roger Nimbratt

Efter branden i Säfsens skidanläggning: Teknisk undersökning påbörjas nästa vecka

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen har polisens tekniker varit ut till platsen vid Säfsens skidanläggning där det tidigare i veckan brann, för att få en uppfattning om hur de kan ta utredningen om mordbrand vidare.

En teknisk undersökning ska genomföras – och är planerad att påbörjas i början av nästa vecka.

Det har nu gått fyra dagar sedan skidanläggningen Säfsen, i Ludvika kommun, brann med öppna lågor. Byggnaden gick inte att rädda och stora värden gick förlorade. Ingen person skadades däremot i branden.

Enligt polisens tekniker som varit på plats under torsdagen, glöder det fortfarande vid det brandhärjade området.

Branden vid Säfsens skidanläggning

Utreds som mordbrand

Efter händelsen i måndags rapporterade SVT Nyheter Dalarna om att polisen inlett en förundersökning om grov mordbrand och att de hållit förhör. Hur det går med utredningen kommenterar inte polisen i nuläget.

”Ingen person har underrättats om misstanke om brott”, skriver polisen däremot i ett pressmeddelande.

Polisen efterlyser tips

Polisen söker även tips från allmänheten. Om någon har information eller gjort iakttagelser som kan vara av vikt för förundersökningen gällande grov mordbrand ska man kontakta polisen, meddelar de i pressmeddelandet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Vi har fått ut material från byggnaden”, säger vd:n Hans Eriksson om branden – hör mer om vad Säfsen gör nu för att ändå hålla igång verksamheten. Foto: Roger Nimbratt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden vid Säfsens skidanläggning

Mer i ämnet