Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se uppträdandet som The Tallest Man On Earth, från Dalarna, gjorde i ett fullsatt Cirkus för att fira Abba. Foto: En kväll för ABBA

The Tallest Man on Earth från Gagnef hyllar Abba på Cirkus i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Det har gått 50 år sedan Abba vann Eurovision Song Contest med ”Waterloo”. Artisten The Tallest Man on Earth, född och uppvuxen i Dalarna, var med och hyllade musikgruppen under en konsert på Cirkus i Stockholm på lördagskvällen.

Sveriges kung och drottning samt personer från världens alla hörn var i publiken, och förutom artister så som Molly Sanden, Seinabo Sey och The Soundtrack of Our Lives, uppträdde även Kristian Matsson – mer känd som The Tallest Man on Earth, som bor i Gagnef.

Han sjöng ”I still have faith in you” tillsammans med Alive gospel.

Se hyllningskonserten i SVT Play här.

Tackade fansen i textform

Abbas bandmedlemmar Björn, Benny, Anne-frid och Agnetha var inte på plats, men de hade skickat en hälsning i textform som visades i början av konserten.

”Under alla våra år har vi blivit välsignade med en ström av kärlek från er, våra fans. Vi känner det och vi vill att ni ska veta att det knappt går en dag utan att vi påminns om det... Tack” stod det bland annat.

Se hyllningskonserten till ett av världens mest populära band, och hör tonerna från dalaartisten – i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.