Följ med när rektorn Jenny Sandelin visar runt i den nya skolan.a Foto: Niko Ago/SVT

Tjärna Ängar får en helt ny skola: Paradisskolan – ”kändes som en dröm men nu är vi här”

Uppdaterad
Publicerad

Snart invigs den nya Paradisskolan på Tjärna Ängar i Borlänge. Elever och personal  från både Tjärnaängsskolan och Solängsskolan kommer att flytta in vecka 45.

Första spadtagen till den nya skolan i stadsdelen Tjärna Ängar i Borlänge togs i januari 2020 och nu är skolan nästan helt klar.

– Som vi har längtat. Det kändes först som en dröm nästan och ganska overkligt, men nu är vi här. Den är stor, den är fin, har mycket ljus och har en fantastiskt bra lärmiljö, säger skolans rektor Jenny Sandelin.

Paradisskolan har en yta på cirka 7 200 kvadratmeter. Den inrymmer en förskola med fyra avdelningar, en grundskola för barn i förskoleklass till och med årskurs sex med fyra klasser i varje årskurs samt en idrottshall på 2 000 kvadratmeter.

Skolan har plats för cirka 70 förskolebarn och cirka 500 elever till att börja med men den kan rymma upp till 700 elever om det behövs framöver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.