Foto: Erik Mårtensson,TT/C More

Tobias Forsberg svårt skadad efter sargkraschen

Uppdaterad
Publicerad

Leksandsspelaren Tobias Forsberg låg orörlig på isen efter en misslyckad tackling under gårdagens match mot Almtuna i Hockeyallsvenskan. Enligt landstinget Dalarna är han svårt skadad och har nu förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Leksandsspelaren Tobias Forsberg bars ut på bår under matchen mot Almtuna igår kväll, men han var vid medvetande när han med ambulanshelikopter kördes till Falu lasarett.

– Han är vid medvetande och förs med ambulans till sjukhus nu. Vi håller kontakt med sjukvårdspersonalen, men det är det vi vet i nuläget, sa Christer Siik, assisterande sportchef i Leksand, till SVT Sport strax efter 20 under onsdagskvällen.

Nu meddelar Landstinget Dalarna i en presskommuniké att Tobias Forsberg är svårt skadad och har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala.

”Visas respekt och hänsyn”

SVT Sport har varit i kontakt med klubben som inte vill kommentera händelsen vidare utan hänvisar till hemsidan där de skriver att:

”Tobias Forsberg har ådragit sig en allvarlig skada och vårdas nu på sjukhus i Uppsala för vidare undersökning. Mer information kan i nuläget tyvärr inte ges. Därav vill vi i Leksands IF att det visas respekt och hänsyn till Tobias och hans familj och att de får lugn och ro i stunden.”

SVT Sport har även pratat med Forsbergs agent Michael Reander som även han är förtegen.

– Jag kan inte säga mer utan bara hänvisa till det som står på hemsidan. Det är en allvarlig skada, jag kan tyvärr inte säga något mer än så. Så fort vi vet något mer så kommer vi kommunicera det, säger han.

Klicka här för att se bilder från den otäcka olyckan i våra sändningar från torsdagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.