Olyckan inträffade på E45 vid Noppikoski, mellan Orsa och Sveg. Foto: SVT

Nio personer till sjukhus efter olycka på E45 vid Noppikoski

Uppdaterad
Publicerad

Totalt sexton personer var inblandade i en trafikolycka på E45 vid Noppikoski vid tolvtiden på söndagen. Nio personer fick föras till sjukhus och av dem är tre svårt skadade.

Det var strax efter klockan 12 på söndagen som det inträffade en kollision mellan tre bilar på väg E45 strax norr Noppikoski, precis efter länsgränsen i Ljusdals kommun. Sexton personer ska ha färdats i bilarna enligt Polisregion Mitt.

Tre vuxna svårt skadade

Totalt fördes nio personer till sjukhus i Mora och Hudiksvall. Tre bedömdes vara svårt skadade. En av dem flyttades under måndagen till Uppsala för fortsatt vård, uppger Region Dalarna. De två andra vårdas fortfarande på Mora lasarett. Läget för de båda barn som skadats i olyckan bedöms vara stabilt, de uppges endast ha fått lindrigare skador.

Tre andra personer som endast fick lättare skador har kunnat skrivas ut.

Tre personer fördes även till Hudiksvalls sjukhus efter olyckan. Skadeläget för dem är oklart.

Initialt ska enheter från tre stationer befunnit sig på plats samt flera ambulanser och två ambulanshelikoptrar. Polisen har inlett en förundersökning om vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik och en personbil har tagits i beslag för teknisk undersökning. Det finns ännu ingen misstänkt i ärendet.

Vid 16-tiden lämnade polisen och räddningstjänsten platsen och vägen öppnades igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.